top of page

 

Oferta educationala

Gradinita “Rocket Kids” este o instituție de învățământ particular, fondată de Asociatia Casa Mircea Andrei, care funcționează conform principiilor invatamantului traditional pentru educatie timpurie. Aceasta a fost dezvoltata ca un proiect pentru a sprijini acei parinti care pun un accent deosebit pe educatia de calitate, pe sanatatea emotionala a copiilor lor, dar si care cauta o alimentatie sanatoasa si echilibrata, spatiu de joaca in aer liber generos.

Punem un accent deosebit pe comunicarea cu parintii si pe sentimentul de apartenenta la o mare familie in care cu totii au un scop comun - binele si sanatatea copiilor. Ne asumam sa asiguram copiilor bucuria copilariei si achizitiile sanatoase ale primilor 6 ani de viata care sunt cheia viitorilor adulti fericiti, totul intr-un mediu extrem de ofertant.

Primim copii incepand cu varsta de 12 luni oferind un ambient dedicat acestei categorii de varsta, autentic, care acorda o grija si atentie deosebita echilibrului emotional si sanatatii fizice, psihice si a dezvoltarii.

 

Limba germana

In cadrul Rocket Kids folosim metoda traditionala de educatie si, in sistem bilingv romana - germana, in cadrul orelor zilnice acordate studiului limbii germane cand ne axam pe acumularea unui bagaj de cuvinte corelativ nivelui  "starter" al acestei limbi.

Materielele didactice pentru invatarea limbii germane sunt achizitionate de la editurile Eli, Huber, Klett, Institutul Goethe.

Baza materiala

Cladirea gradinitei, special proiectata pentru a asigura cele mai bune conditii de desfasurare a procesului didactic, este prevăzută cu intrări separate pentru fiecare sală de grupă. Sălile de grupă au asigurată lumină naturală și ventilație optimă. Fiecare sală de grupă face parte dintr-un ansamblu, fiind prevăzută cu vestiar și cu grup sanitar propriu, adaptat vârstei copiilor preșcolari. De asemenea, fiecare grupă beneficiază de curtea proprie în suprafața de 300 mp, închisă, care constituie atât un loc de joacă pentru copii, cât și un loc în care copiii pot studia direct plantele, insectele și alte viețuitoare, învăța despre îngrijirea plantelor, desfășura diferite activități de grădinărit și amenaja mediul ambiental adecvat vârstei.

Grădinița posedă cabinet medical, utilat și dotat cu medicamente și materiale medicale de primă necesitate conform normativelor legale în vigoare. Monitorizarea stării de sănătate a copiilor și monitorizarea securizării din punct de vedere patologic a mediului din grădiniță sunt asigurate de către medicul gradinitei și pe baza Registrului starii de sanatate.

Pentru cei interesati, profesorul nostru logoped il poate ajuta pe cel mic sa isi dezvolte vorbirea in cadrul Atelierului de dezvoltarea vorbirii.

Alimentatie sanatoasa

Pentru noi hrana este la fel de importanta ca si educatia, de aceea Rocket Kids trateaza cele doua subiecte cu aceeasi seriozitate.

In parteneriat cu doctorul pediatru nutritionist Cuzino Vale Stela, am dezvoltat in bucataria proprie a Gradinitei un meniu perfect echilibrat, adaptat segmentelor de varsta si stadiilor de dezvoltare ale copiilor.

Parintii pot opta intre meniul lacto-vegetarian si meniul standard (cu carne).

Meniul il adaptam in functie de alergiile alimentare ale fiecarui copil, unde este cazul.

Folosim doar produse proaspete. Suntem foarte atenti la combinatiile alimentare, in asa fel incat digestia sa fie cat mai usoara si sa asigure un maxim de energie si nutrienti organismului. 

Toate preparatele sunt gatite in dimineata servirii lor prin metode care asigura pastrarea unui procent cat mai mare de nutrienti. 

Nu folosim zahar la preparatele copiilor pana in trei ani. Pentru dulciuri, copii 1-3 ani, se folosesc cu precădere sirop de agave, artar, suc de portocale/mere, precum și miere sau zahăr brun pentru dulciurile la copiii 3-6 ani.

Programul copiilor

Program normal: zilnic între orele 8.00-13.00 include 3 activitati independente de 1-2 ore de limba germana conform orarului pentru grupele de 3-6 ani și de 2 activitati independente de 1 ora de limba germana conform orarului pentru grupa de cresa, dimineața, la care se adaugă program de masa și de activități în aer liber.

Programul normal 8.00-13.00 include masa de prânz.

Program prelungit: zilnic între orele 8.00-18.00.

Program extins: zilnic intre orele 8.00-19.00.

În continuarea programului normal, între orele 13.00-16.00, copiii vor beneficia de un program de odihnă, intre 1-2 ore de somn pentru copiii cu vârsta 3-6 ani și intre 2-3 ore de somn pentru grupa de cresa, și vor servi o gustare.

Programul prelungit și extins se adreseaza doar copiilor care se pot incadra in aceasta optiune.

 

Oferta educationala

de baza include:

- Implementarea invatamantului anteprescolar si prescolar conform curriculumului national traditional pentru educatie timpurie a copiilor cu varsta cuprinsa intre nastere si 6/7 ani.

- Mijloacele principale de realizare a procesului instructiv-educativ sunt jocul (ca joc liber, dirijat sau didactic) si activitatile didactice (alese si/sau de invatare).

- Activitatile de invatare cu focalizare pe ariile curriculare:

Limba si comunicare,

Stiinta,

Arte – desen, pictura, modelaj, pictura pe ceramica si lemn,

Educatie pentru societate,

Educatie fizica

se vor face in limba romana si germana conform orarului fiecarei grupe.

Mijloacele de realizare utilizate sunt: jocul didactic, povestirea, exercitiile cu material individual, experimentele, constructiile, lectura dupa imagini, observarea, convorbirea, povestirile create de copii, memorizarile, si alte asemenea.

- Activitatile alese sunt cele pe care copiii si le aleg si ii ajuta pe acestia sa socializeze in mod progresiv si sa se initieze in cunoasterea lumii fizice, a mediului social si cultural caruia ii apartin, a matematicii, comunicarii, a limbajului citit si scris.

Pentru stimularea copilului salile de grupa se organizeaza in centre ca : Biblioteca, Coltul atelierelor - Constructii, Stiinta, Arte, Cabinetul medical, Bucataria, Teatru.

- Organizarea de serbari in functie de evenimentele importante ale anului.

- Organizarea de ore deschise cu participarea parintilor.

- Organizarea de evenimente tematice in cadrul gradinitei.

- Organizarea de vizite la muzee si alte obiective in functie de temele studiate si varsta copiilor.

- Organizarea de excursii.

- Organizarea de targuri de obiecte confectionate de copii.

- Organizarea aniversarilor copiilor in gradinita in cadrul grupei.

- Consiliere psihologica a copiilor prin grija unui psiholog.

- Asistenta medicala zilnica asigurata de un asistent medical sau un medic pediatru.

 

Contributia pentru vizitele la muzee sau alte obiective, excursii, se acorda separat.

Planul de scolarizare

În anul şcolar 2023-2024, perioada 1.09.2023-30.06.2024, Grădinița și Cresa ”Rocket Kids” va organiza, pentru nivelul preșcolar, două grupe – grupa Nivel 1 și grupa Nivel 2 - de copii între 3 – 6 ani, totalizând un număr de 24 de locuri, precum și o grupă de cresa – grupa Baby Starter- pentru copii intre 1-3 ani, cu 10 locuri.

Grupele vor fi organizate atât cu program normal cât și cu program prelungit/extins.

Pe perioada 18 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024 inclusiv va fi vacanța de iarna, perioada 29 aprilie - 6 mai 2024 va fi vacanța de primăvară, iar în perioada 17 iunie - 30 iunie 2024 va fi vacanța de vară.

Evaluarea copiilor (3-6 ani) este continuă și permanentă.

Planificarea activităților instructiv-educative se realizează săptămânal ținând cont de ritmul și interesele fiecărui copil în parte. Educatoarea urmărește și înregistrează zilnic evoluția copiilor, fiecare copil în parte învățând, cu sprijinul sau, cum să își gestioneze resursele, astfel încât să beneficieze optim de ceea ce grădinița are de oferit curiozității lui native.

Activitati liber alese

propuse sunt incluse in contributia lunara de scolarizare, astfel:

- Atelier senzorial;

- Atelier Lego Fun;

- Atelierul micului explorator;

- Atelierul Sa colorim;

- Atelier de Litere jucause;

- Atelierul Hoinari in lumea povestilor;

- Atelier de creatie;

- Activitati creative pentru pici;

- Muzicantii din biblioteca;

- Micii papusari;

- Micutii Picasso;

- Atelierul Reciclare inteligenta;

- Mazgalituri creative;

- Grafica si desen;

- Atelierul DecoArt;

- Atelierul Micului bucatar;

- Manute dibace;

- Puzzle dupa pofta inimii

in medie 30 minute, 1 data/saptamana;

Activitati extracurriculare (optionale)

In anul scolar 2023-2024 se vor derula in cadrul gradinitei pentru grupa de varsta 2-6 ani, activitati extracurriculare in afara planului educational, care nu sunt prevazute in contractul educational.

Activitatile sunt oferite pentru copiii inscrisi in unitatea noastra de invatamant, la cererea parintilor, contra cost, astfel:

- clubul de aikido, in medie 60 minute, 1 data/saptamana;

- clubul de inot, 8 ședințe de 60 minute de 2 ori/saptamana;

- atelier cu tehnica decupajului,  in medie 20-30 minute, 1 data/saptamana;

- clubul de limba engleza, in medie 40-50 minute, de 2 ori/saptamana;

- clubul de dans, in medie 40-50 minute, 1 data/saptamana;

- clubul de balet, in medie 40-50 minute, 1 data/saptamana;

Taxe gradinita si cresa

 Taxa de re/înscriere/rezervare a locului: 1000 lei, se plăteşte în momentul înscrierii (completarii formularului de re/inscriere) şi este nereturnabilă.

 Contravaloarea mesei, în funcție de programul ales, pentru meniul standard (cu carne): 400 lei/lună pentru programul 8.00-18.00 sau 330 lei/lună pentru programul 8.00-13.00, se plătește lunar și este inclusa în contributia lunara de scolarizare. Pentru meniul lacto-vegetarian se plătește lunar aditional 200 lei/luna.

 Contributia lunara de școlarizare:

   · 2200 lei/lună programul normal 8.00-13.00, care include:

 -la Grupa Baby Rakete activități liber alese în numar de 6 (Atelierul senzorial, Mâzgălituri creative, Micuții Picasso, Atelierul Lego Fun, Atelierul Să colorim, Activități creative pentru pici);

 -la Grupa Starter Rakete activități liber alese în numar de 6 ( Atelier Reciclare creativă,  Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul de Litere jucăușe, Atelierul Lego Fun, Atelierul DecoArt, Activități creative).

 -la Grupele Nivel 1 și 2 activități liber alese în numar de 7 (Știință distractivă, Reciclare inteligentă, Atelierul Micului Bucătar, Mânuțe dibace, Micuții Picasso, Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul Micului constructor).

   · 2600 lei/lună programul prelungit 8.00-18.00, care include:

 -la Grupa Baby Rakete activități liber alese în numar de 11 (Atelierul senzorial, Mâzgălituri creative, Micuții Picasso, Atelierul Lego Fun, Atelierul Să colorim, Activități creative pentru pici, Karaoke, Construcții, Clubul de grafică, Muzicanții din bibliotecă, jocuri interactive);

 -la Grupa Starter Rakete activități liber alese în numar de 12 ( Atelier Reciclare creativă,  Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul de Litere jucăușe, Atelierul Lego Fun, Atelierul DecoArt, Activități creative, Jocul texturilor, Cufărul magic, Muzicanții din bibliotecă, Atelierul de modelaj, Micuții Picasso, Atelierul micului constructor);

 -la Grupele Nivel 1 și 2 activități liber alese in numar de 14 (Știință distractivă, Reciclare inteligentă, Atelierul Micului Bucătar, Mânuțe dibace, Micuții Picasso, Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul Micului constructor, Puzzle, Micii păpușari, Zauberbuch, Atelierul Lego Fun, Muzicanții din bibliotecă, Grafică și desen, Jocuri distractive).

 

   · 3000 lei/lună programul extins 8.00-19.00, care include:

 -la Grupa Baby Rakete activități liber alese in numar de 11 (Atelierul senzorial, Mâzgălituri creative, Micuții Picasso, Atelierul Lego Fun, Atelierul Să colorim, Activități creative pentru pici, Karaoke, Construcții, Clubul de grafică, Muzicanții din bibliotecă, jocuri interactive);

 -la Grupa Starter Rakete activități liber alese in numar de 12 ( Atelier Reciclare creativă,  Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul de Litere jucăușe, Atelierul Lego Fun, Atelierul DecoArt, Activități creative, Jocul texturilor, Cufărul magic, Muzicanții din bibliotecă, Atelierul de modelaj, Micuții Picasso, Atelierul micului constructor)

 -la Grupele Nivel 1 și 2 activitati liber alese in numar de 14 (Știință distractivă, Reciclare inteligentă, Atelierul Micului Bucătar, Mânuțe dibace, Micuții Picasso, Atelierul Hoinari pe tărâmul poveștilor, Atelierul Micului constructor, Puzzle, Micii păpușari, Zauberbuch, Atelierul Lego Fun, Muzicanții din bibliotecă, Grafică și desen, Jocuri distractive).

 

 Contravaloarea contribuției lunare de școlarizare și contravaloarea mesei nu sunt influențate de numărul de zile frecventate, vacanța de iarnă (18 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024), vacanța de primăvară (29 aprilie - 6 mai 2024), vacanța de vară (17 iunie - 30 iunie 2024), zilele libere acordate la nivel național sau local și se achită în avans între 25 și 30 ale lunii pentru luna următoare.

 

    REDUCERI

 Se acordă o reducere de 5% din contribuția lunară de școlarizare pentru al doilea copil înscris la Grădinița și Creșa “Rocket Kids”, în situaţia în care doi frați sunt înscrişi, indiferent de nivel.

bottom of page